A gyógyszermentes kezelésekkel kapcsolatban rendszeresen fellángolnak a viták, pedig ma már egyre nyilvánvalóbb, hogy a pirulák hatásához gyakran szükség van a betegek hitére is. A pulzáló mágnesterápiával való kezelés lehetősége az űrből visszaérkező asztronauták állapotának vizsgálatakor merült fel, és a gyógyászati alkalmazást követően hamar népszerűvé vált a matracokat és párnákat használó betegek körében.

pulzáló mágnesterápiás matrac

A gyógyszerfüggő, vagyis a tabletták és injekciók nélkülözhetetlenségében hívő orvosoknak nincs nehéz dolga, amikor az alternatív gyógymódok és eszközök lejáratásába kezdenek, hiszen még nem találtak olyan betegséget, amire létezik 100%-os eredménnyel működő ellenszer.

Alkalmi paciensként azért hozzátenném, hogy az olvashatatlanul apró betűkkel írva is oldalakat kitevő mellékhatásokkal és ellenjavallatokkal bíró gyógyszerekben is csalódok időnként, pedig azok közé tartozok, akiket egyes betegségek esetében akár placebóval is meg lehet gyógyítani.

A mágnesterápiás eszközök célja, hogy a Föld mágneses erőterének nagymértékű csökkenése miatti hatásokat némileg ellensúlyozza.

megbízható mágneses matrac

A pulzáló mágnesterápiás matracokat bemutató oldalakon részletesen felsorolják a különböző betegségeket, melyek ellen hatásos kiegészítő kezelést jelenthet, így akár az igen káros gyógyszerek mennyiségét is csökkenthetik a paciensek.

mágnesterápia a vérkeringés javításáért és az izomfájdalmak ellen

Az alternatív gyógyászati eszközöket ellenzők számára mindig hatásos fegyvert biztosítanak azok, akik a haszon reményében a minőséget csökkentik, és a vonzóan olcsó ár kialakítása érdekében akár a hatékonyságot is feláldozzák.

A mágnesterápiás matracok árát tekintve kiindulópont lehet, hogy egy jó minőségű, új eszközt nagyjából a 100 és 200ezer forint közötti sávban tudunk beszerezni.
Érdemes elfelejteni a 40-50ezerért kínált cuccokat, hiszen ezek általában valóban hatástalanok, illetve el kell gondolkozni azon, ér-e egy embléma akár 2-300ezer forintot, hiszen ezért ugyanazt a - általában Active Magnet+ - terméket kapjuk átcsomagolva.

A végén azért adnék még egy, az alternatív gyógymódok és eszközök használatánál figyelembe veendő tanácsot: ne akarjunk saját házidokink lenni, minden egészségügyi problémánkkal kapcsolatban konzultáljunk a szakorvossal, és így válasszuk meg a kezelés menetét.